Werkwijze

Jij bent uniek en zo is ook jouw coachingstraject uniek en persoonlijk. Samen kijken we wat nodig is. Zijn enkele losse gesprekken voldoende om je op weg te helpen? Of heb je behoefte aan een volledig traject van gemiddeld zo’n vijftien gesprekken? In coaching bij Lichtbron Coaching kijk je naar het verleden, door zicht te houden op het heden en te bouwen aan de toekomst. Je gaat op zoek naar balans in geest, ziel en lichaam, waarbij we zowel naar privé- als werksituaties kijken. Wanneer één van deze gebieden uit balans is, zal dat effect hebben op de andere gebieden van je leven. Waar je ook voor kiest, je mag erop vertrouwen dat je doelgericht werkt aan de bron van het probleem en praktische handvatten ontdekt om vanuit rust in balans te leren leven.

Zo ziet het coachingstraject eruit

Een coachingstraject kent globaal deze opbouw:

Kennismakingsgesprek:

Dit gesprek is altijd vrijblijvend en gratis. Je hebt in dit gesprek de mogelijkheid om al je vragen te stellen en te ervaren of je met mij als coach een traject van verandering aan wilt gaan. Weet je nog niet precies wat je hulpvraag is? Dat is geen enkel probleem, ik luister graag naar jouw verhaal, waarna we samen kijken naar mogelijke leerdoelen om aan te werken.  
groei, genieten, gezond leven en liefhebben. Hier hoort ook het vieren van de successen bij.

Intakegesprek:

Dit is je eerste gesprek, waarbij ik vooral veel vragen stel om een goed beeld van je te krijgen. Samen ontdekken we wat je hulpvraag is. Dit gesprek duurt 60 – 90 minuten. Na het intakegesprek maken we een plan en maken we afspraken voor jouw traject.

Hoe gaan de vervolggesprekken?

De contactmomenten die je met mij hebt, hebben een vaste opbouw. Zo haal je het beste uit je coachingstraject en uiteindelijk daarmee het beste uit jezelf!

Het verleden: Wie was ik?
We maken door middel van (creatieve) therapie een zelfanalyse van wat je meegemaakt hebt. Je ontdekt wat waardevol is en wat je kunt bestempelen als ‘ballast’ in jouw leven. Je levensverhaal geeft je in inzicht in het verleden en die bewustwording is de eerste stap naar herstel.

Het heden: Wie ben ik?
Als we naar het verleden hebben gekeken, gaan we naar het hier en nu. Hoe kun je voorzien in jouw eigen behoeften en hoe kom je los van de meningen van anderen? Je gaat onderzoeken wat energie kost en wat energie geeft. Op persoonlijk vlak, in je relaties en op je werk. Je ontdekt wie je bent, wat je behoeften zijn en wat je kwaliteiten zijn. Zo weet je wat je wilt, wat jouw richting is en krijg je wellicht ook zicht op jouw bestemming.

De toekomst: Wie word ik?
Als het goed is, geven de uitkomsten van het heden je energie en vertrouwen terug. Door stapjes te zetten en kleine veranderingen in je leven door te voeren, voel je hopelijk dat je de regie terugkrijgt. De volgende stap is het stellen van haalbare en concrete doelen op verschillende gebieden in je leven, zoals: geloof, groei, genieten, gezond leven en liefhebben. Hier hoort ook het vieren van de successen bij.

TotalBalance 

In mijn coachingsgesprekken maak ik gebruik van de Total Balance-methode aangevuld met andere werkvormen en materialen. Je ontvangt (bij vier gesprekken of meer) een persoonlijk werkboek en gaat aan de hand van bijvoorbeeld creatieve opdrachten  en praktische vragen aan de slag met jezelf.

Total Balance staat voor:
·        Werken vanuit Bijbelse waarden en normen
·        Kwaliteit, betrouwbaarheid en (geestelijke) diepgang
·        Een persoonlijke, doelgerichte en praktische manier van
         werken

Scroll naar boven